3 Eylül 2015 Perşembe

YAĞLI BİBER TURŞUSU

                                                             





                             YAĞLI BİBER TURŞUSU

                                   MALZEMELER
●1 kilo kapya (yani kırmızı) biber
●1,5 su bardağı sirke
●1 su bardağı zeytinyağı
●1 baş sarımsak
●1 tatlı kaşığı tuz
●yarım su bardağı su
●yarım demet maydanoz

                                      YAPILIŞI
       Biberler yıkanır, sapları kesilir...tencereye önce zeytinyağı, (daha sonra): sirke, su, tuz, biberler ve sarımsaklar koyulur... biberler yumuşayana kadar (tahminen 15 dakika) pişirilir...yarım demet maydanoz doğranarak, tencereye ilâve edilir...daha sonra karışımın tamamı kavanozlara kaynar kaynar doldurulur, kapakları kapatılıp ters çevrilir... (yoğurt mayalar gibi) üzeri örtülür... soğuyunca, serin bir ortamda muhafaza edilir...Âfiyet olsun



12 yorum:

  1. Mis gibi.. Elinize sağlık çok severim, yanında bol bol ekmek yenir ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Çağnur hanımcığım.... evet ekmek bir de köy ekmeğiyse değmeyin keyfimeee:)))))

      Sil
  2. Eline saglık selma abla 💖 kış hazırlıkları başladı bende yaparım bu tarifi biraz farklı benimki doğrayıp yapıyorum lezzet aynı ama kloy gelsin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Vildan'cığım.... senin de ellerine sağlık o vakit :)))

      Sil
  3. Yerim ben bu turşuları yerim yerimmm :) Ellerine sağlık ablacığım mis gibi olmuş körpecik tazecik her şey ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Uçar'cığım sen galiba tatlım.... ablasının bir tanesi... çok teşekkür ederim

      Sil
  4. Tam bir turşu düşkünü olan eşimle bu tarifi paylaşmalıyım. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nihal Hanımcığım.... hoş geldiniz bloğuma şeref verdiniz... beğendiğinize çok sevindim...

      Sil
  5. çok güzel oluyor ama pişerken sirke çok kokuyor değil mi selmacım

    YanıtlaSil
  6. Ellerin dert görmesin mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık Allah sağlıkla iyi günlerde yemeyi nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim... ziyaretinize ve davetinize ...he bilemen geldim:))

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.