YAĞLI BİBER TURŞUSU
MALZEMELER
●1 kilo kapya (yani kırmızı) biber
●1,5 su bardağı sirke
●1 su bardağı zeytinyağı
●1 baş sarımsak
●1 tatlı kaşığı tuz
●yarım su bardağı su
●yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
Biberler yıkanır, sapları kesilir...tencereye önce zeytinyağı, (daha sonra): sirke, su, tuz, biberler ve sarımsaklar koyulur... biberler yumuşayana kadar (tahminen 15 dakika) pişirilir...yarım demet maydanoz doğranarak, tencereye ilâve edilir...daha sonra karışımın tamamı kavanozlara kaynar kaynar doldurulur, kapakları kapatılıp ters çevrilir... (yoğurt mayalar gibi) üzeri örtülür... soğuyunca, serin bir ortamda muhafaza edilir...Âfiyet olsun
Mis gibi.. Elinize sağlık çok severim, yanında bol bol ekmek yenir ama:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Çağnur hanımcığım.... evet ekmek bir de köy ekmeğiyse değmeyin keyfimeee:)))))
SilEline saglık selma abla 💖 kış hazırlıkları başladı bende yaparım bu tarifi biraz farklı benimki doğrayıp yapıyorum lezzet aynı ama kloy gelsin....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Vildan'cığım.... senin de ellerine sağlık o vakit :)))
SilYerim ben bu turşuları yerim yerimmm :) Ellerine sağlık ablacığım mis gibi olmuş körpecik tazecik her şey ...
YanıtlaSilDilek Uçar'cığım sen galiba tatlım.... ablasının bir tanesi... çok teşekkür ederim
SilTam bir turşu düşkünü olan eşimle bu tarifi paylaşmalıyım. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nihal Hanımcığım.... hoş geldiniz bloğuma şeref verdiniz... beğendiğinize çok sevindim...
Silçok güzel oluyor ama pişerken sirke çok kokuyor değil mi selmacım
YanıtlaSilEllerin dert görmesin mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilEllerinize sağlık Allah sağlıkla iyi günlerde yemeyi nasip etsin inşallah...
YanıtlaSilteşekkür ederim... ziyaretinize ve davetinize ...he bilemen geldim:))
YanıtlaSil