25 Eylül 2014 Perşembe

SİRKESİZ-LİMONSUZ TURŞU








                                             
 
                       SİRKESİZ-LİMONSUZ TURŞU
                 
                                MALZEMELER
●2 kilo domates
●12-13 tane cin biber
●12-13 diş sarımsak
●Turşuluk iri tuz

                                YAPILIŞI
       Domatesler yıkanır, soyulur ve tepesindeki sap yeri bıçağın ucuyla oyularak çıkarılır... oluşan bu çukura bir tane cin biber, bir diş de soyulmuş sarımsak yerleştirilir... her domatesin üzerine bir çay kaşığı iri tuz koyulur ve (biberli sarımsaklı yerleri yukarı gelecek şekilde)cam kavanoza yerleştirilir... en üste iki tane asma yaprağı örtülür ve kavanozun ağzı sıkıca kapatılır...15 gün sonra yenmeye hazır hale gelir ...Âfiyet olsun
                       
                                 NOT
Bu turşuya hiç su, sirke ve limon koymuyoruz...tuz eridikçe domatesler sulanıyor ve kavanozun neredeyse yarısından fazlası su oluyor... alışılagelmişin dışında çok güzel,  değişik ve domates salatası tadında bir turşu oluyor... tarhana çorbasının, bulgur pilavının ve kuru fasulyenin yanında çok iyi gidiyor
     

12 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK SEVGİLER :) http://bedismutfakta.blogspot.com.tr/ BENDE BEKLERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... tabiki iadeyi ziyaret yapacağım hemem:)) bediş hanımcığım

      Sil
    2. Canim benim cok lezzetli olmustur eminim ellerine. Saglik

      Sil
    3. Teşekkür ederim Hümeyracığım...:))

      Sil
  2. Bu cok ilgimi cekti sirkesiz susuz olusu ayri bi degisik bende denicem ama eminim cok lezizdir cunku meyvelerin kendi asidi ayri lezzet katicaktir deneyip sizede haber veririm Ellerinize saglik1:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuba hanımcım çok teşekkür ederim...övgü dolu mesajlariniza.... susuz diye hiç tereddüt etmeyin... tuzlar eridikçe iki güne kalmiyor kavanozun yaridan fazlasi su doluyor

      Sil
  3. Ellerine saglik kirmizi domates tursusu cok lezzetli olur, bulgur pilavida varsa süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sieda nur'cuğum... bulgur pilavı evet süper gider:))

      Sil
  4. çok nefis görünüyor ellerinize sağlık ne güzel şeyler öğreniyoruz sizin gibi maharetli arkadaşlardan.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim Fatma hanımcığım... güzel sözleriniz beğenileriniz için... sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. BU turşudan yaptım. ancak salamura yaprak kullandım ve küf oluştu. acaba neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. İsminizi bırakırsanız... facebook ya da instagramdan bana ulaşınız... inanın bizimki şu an bitmek üzere... kavanozun fotoğrafını çekeceğim sizin için... gayet güzel hiç beyazlanma falan olmadı... sizin tuzu mu az acaba.... bir de hava alıncada barlanma olabiliyormuş... ben taze asma yaprağı kullandım ve 15 gün ağzını hiç açmadım....sağlıcakla kalın

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.