MALZEMELER
- 2 kg salçalık domates
- yarım kg salçalık biber
- 5 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 1 tane defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tane kişniş
- yarım çay kaşığı tane kimyon
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Domatesler, biberler, soğan ve sarımsaklar yıkanır; 4'e bölünüp tencereye konur...karabiber, kişniş, kimyon, defne yaprağı, tuz ve şeker ilave edilir... bütün malzemeler yumuşayana kadar (tahmini 15-20 dakika) pişirilir...defne yaprağı, sosun içinden çıkarılır ve gerisi blenderden geçirilir...zeytinyağı ve sirke ilave edilir... koyu kıvama gelene kadar (ara ara karıştırarak) tekrar kaynatılır...sıcak sıcak kavanozlara doldurulur ve ters çevrilir...kavanozların üzeri (yoğurt mayalar gibi) örtülür... soğuyana kadar (24 saat hiç yerinden oynatmadan) kapakların vakumlanması beklenir...Âfiyet olsun.
NOT
- Bu sosumuzu yaparken, salçalık domates tercih ediyoruz (domatesler daha etli ve kıvamı daha koyu oluyor)
- Kapaklarımızın iyi vakumlanabilmesi için, yeni kapak olmasına dikkat ediyoruz...kapaklarımızın vakumlandığını anlamak için, ortasının hafifçe içe çökmüş olması gerekiyor
Evimden uzaaklardayım, birazcık domates sosu yaptım ama bundanda yapaydım iydi..eleiene sağlık organikSelmamm..
YanıtlaSilteşekkür ederim Dilek'iiiimmmmmm
Silkahve ikram edeydin.....
YanıtlaSiletmem mi hiiiiççç....buyur hayatım kahve çay herşey mevcutbizde
SilDeğişik bir tariff sonu yokkk kışlık hazırlıkların eline sağlıkkk selma ablaa;)))))
YanıtlaSilteşekkür ederim Vildan'cığım
Sildeğerli selmahanım hünerli ellerinize sağlık ev usulü kahvaltılık ketcapınızı kaliteli malzemelerinizle anlaşılır anlatım tarzınızla pişirme ve servise hazır şekliyle mükemmel sizlere afiyet olsun sayfanızı beğeniyle takip ediyoruz başarılarınız daim olsun sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın neriman satar eftekin .
YanıtlaSilçok teşekkürler Neriman hanımcığım.....sevgiler
Sil