KARIŞIK LAHANA TURŞUSU
MALZEMELER
●1 tane küçük lahana
●2 tane havuç
●1 baş sarımsak
●2-3 tane salça biberi
●yarım kilo yeşil biber
●1 tane limon
●1 tane defne yaprağı
Turşu suyu hazırlamak için:
●1 litre su
●2 yemek kaşığı iri tuz
●2 yemek kaşığı toz şeker
●1 çay bardağı sirke
YAPILIŞI
Lahananın yaprakları iri parçalara ayrılır... havuçlar soyulur, halka halka doğranır...biberlerin sapları kesilir, iri iri doğranır... limon doğranır... sarımsaklar soyulur... HEPSİ sırasıyla cam kavanoza (bastıra bastıra) doldurulur ve üzerine (hazırladığımız) turşu suyu dökülür... kapağı kapatılır, (taşacağı düşünülerek) bir kabın içine oturtulur.. serin ve karanlık bir ortamda 2 hafta bekletilir...Âfiyet olsun
NOT
● Anneciğim bütün turşularında, bu turşu suyu ölçüsünü kullanırdı... kavanozunuz daha büyükse, bu ölçüyü aynı oranda artırabilirsiniz
Çok güzel olmuş elleeine dağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Bediriye Hanımcığım
SilSelma hncigim bu tursuda nohut yokmu birde ben ayni olculeri kullaniyorum yanliz benim tuz olcum 3 kasik bilgilerinize sunarim sevgilerimle canim
YanıtlaSilnohut koymadım.... nohut koyarsam çabucak oluyor (mayalanıyor).. tuz iki kaşık bize yeterli geliyor....sevgiler benden... teşekkürler
SilEllerinize sağlık ,afiyetle yiyin .
YanıtlaSilKarışık turşu en sevdiklerimdendir.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim
Sil2 kez başarısız olduğum, alman usulü lahana turşusu maceralarımdan sonra, bugün bu tarifinizi deneyeceğim. Sonucu yazarım. Paylaşım için de çok teşekkürler...
YanıtlaSilmerakla bekliyorum yorumunuzu... şimdiden ellerinize sağlık sizin de
Sil