MALZEMELER
●yarım kilo pırasa
●1 tane kuru soğan
●2 tane havuç
●1 kahve fincanı pirinç
●1 avuç erik kurusu
●yarım su bardağı zeytinyağı
●1 tatlı kaşığı toz şeker
●1 çay kaşığı tuz
●1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI
Pırasalar temizlenir, 2 cm uzunluğunda doğranır ve yıkanır ... havuçların kabuğu soyulur, halka halka doğranır... soğan küp küp doğranır ve zeytinyağında 2-3 dakika kavrulur, salça ilave edilir...kavrulan salçalı soğana, doğradığımız pırasalar ve havuçlar ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur... pırasaların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulur... yıkadığımız pirinç, tuz ve toz şeker ilave edilir... son olarak, yıkadığımız erik kuruları ilave edilerek, kısık ateşte 1 saat pişirilir... servis yapmadan önce üzerine limon sıkılır...Âfiyet olsun
NOT
●Zeytinyağlı yemeklerinizi pişirdikten sonra, mümkünse 1 saat tencerenin kapağını açmayın, zira zeytinyağlınızın rengi kararır, canlı görüntüsünü kaybeder
●Bu tarifimin tamamen yöresel olduğunu bilmenizi isterim (bu tarifim de anneciğime ait)... anneciğim erikli pırasayı çok sever ... gerçekten de kuru erik pırasaya farklı bir lezzet katıyor.... bu yemeğinizi de (diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi) bir gün önceden pişirip dinlendirirseniz, lezzetinin kat kat arttığını göreceksiniz
Bu tarifin osmnli mutfagindan bir tarif gibi ellerinize saglik tatlim teyzeciminde ....
YanıtlaSilTeşekkürler canım arkim.... haklisin... kuru meyve olunca Osmanlı mutfağinı hatirlatti değil mi
SilEllerine sağlık. Pırasayı çok severiz. Mutlaka çok lezzetlidir. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nursevin hanimciğım...
Sileline sağlık selmacım,ayrıca limon suyu koymuyormusun yemeğine erikler ekşiyse gerek kalmaz değil mi?
YanıtlaSilAblacığım Susam Corekotucuğum... limonu isteğe bağlı servis esnasinda koyuyoruz
SilErikli ilk kez duyuyorum. Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilPırasanın her halini severim Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBlog listeme sizide ekledim
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor ellerine saglok selmacim
YanıtlaSil