ALMAN EKMEKCİKLERİ
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
2 yemek kaşığı yoğurt ile 1,5 bardak ılık suyu karıştırıp ayran yapalım... karıştırma kabımıza ayranı ve diğer malzemeleri (un, tuz, şeker, maya ve zeytinyağı) ilave ederek, ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım...hamurumuzun üzerini örtelim ve yarım saat dinlendirelim (yani mayalandıralım)...hamurumuzu (bir kaç katlama yaparak) tekrar yoğuralım ve yine üzerini örterek, yarım saat daha dinlendirelim...kabaran hamurumuzu (mandalina büyüklüğünde) 10 eşit parçaya bölelim ve tepsiye alalım...üzerine poşet kapatalım ve 1 saat de tepside dinlendirelim...şimdi de, bir tencereye 2 litre su ve 4 yemek kaşığı karbonat koyup kaynatalım... kabaran hamurlarımızı, kaynamakta olan karbonatlı suya dikkatlice daldıralım, içimizden 10'a kadar sayalım ve hemen (delikli kepçeyle) sudan çıkaralım...hamurlara jiletle ya da keskin bir bıçakla çizik atalım ve üzerlerine (iri çekilmiş) tuz, susam ve keten tohumu serpelim... önceden ısıttığımız 190 derece turbolu fırında, üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirelim...Âfiyet olsun
Elinize sağlık suya sokmak çok değişik bir yöntem olmuş sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil48. üyenizim. sizi takibe aldım. Güzel tariflerriniz var.
YanıtlaSilhttp://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr
Çok teşekkürler Nilgün hanımcığım.... iadeyi ziyaret yaparım ben de:))
SilNefis görünüyor ellerine sağlık :) Teşekkürler paylaşım için takipteyim bana da beklerim.
YanıtlaSilSevgiler blogkizsalseyler ♥
Teşekkür ederim... tabi gelirim seve seve
SilSelma hanımcım haşlanması bana ilginç geldi. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilAyşe hanımcığım... karbonaylı suda haşlama sanki sokak simidi tadı veriyor gibi... teşekkür ederim
Siliadeyi ziyarete geldim ve takibe aldim .
YanıtlaSilgüzel paylasimlarda bulusmak duasi ile ellerinize saglik
baki muhabbetle
Hoş geldiniz.... Melek hanımcığım....Allah razı olsun
SilÇoook değişik suya batırılması. Mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilDeneyin Arzu hanımcığim...çok sevinirim.... beğenirsiniz inşallah
SilAslında olay alman ekmekleri değil arkadaşlar artık her cafe de kahvaltının yanında verilen bu ekmekcikler çok moda oldu bende buypasa.com da görmüştüm bir yemek kitabı tanıtımında ekmekçiklerin nasıl yapılacağından falan bahsediliyordu sizler de bir göz atın istiyorsanız
YanıtlaSilTadını çook merak ettim.. en kısa sürede deneyeceğim.. benimde yağlama tarifimi denemenizi tavsiye ederim ;)
YanıtlaSilCok güzel olmus selmacim ellerine saglik cnm
YanıtlaSilArtik ziyaretine hep gelirim cnm<3
Tarif için teşekkürler. Doğal maya ve değirmen unuyla denedim çok güzel oldu. İyi günler.
YanıtlaSilEllerine sağlık ☺☺☺
YanıtlaSilDeğişik bir ekmek ve en kısa zamanda denemek isterim.Emeğinize sağlık 😍
YanıtlaSileline sağlık canımcım
YanıtlaSil