TIRTIL POĞAÇA
MALZEMELER
- 4,5 su bardağı elenmiş un
- 1,5 su bardağı ılık su
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 15 dilim kaşar peyniri
- 15 dilim sucuk
YAPILIŞI
(Kaşar peyniri ve sucuk hariç), bütün malzemeler karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur...üzeri temiz bir bezle örtülerek, 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)...kabaran hamur, 15 bezeye bölünerek, her bir beze 10 santim çapında (hafif oval) açılır...açtığımız her bir hamurun üst yarısına bıçakla 7-8 çizik atılır...geri kalan alt yarısına ise, (şekilde görüldüğü gibi) kaşar peyniri ve sucuk koyularak, tepsiye alınır... tepsinin üzerine poşet geçirilerek, yarım saat daha dinlendirilir (yani mayalandırılır)... üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam ve çörekotu serpilir... önceden ısıtılmış 180 derece turbolu fırında yarım saat pişirilir... Âfiyet olsun
Görüntü harika bir poğaça, lezzeti de mükemmeldir mutlaka, en kısa zamanda denemek istiyorum, ellerinize sağlık, sevgiler :)
YanıtlaSilteşekkür ederim Esra hanımcım
SilBlogunuzu Esra Takım olarak izlemeye aldım, siz de benim blogumu ziyaret ederseniz çok mutlu olurum, sevgiler :) http://sanskapiyicalarsa.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilTeşekkür ederim Esra hanımcım... hemen iade-i ziyaret yapacağım
SilEllerinize sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Emel hanımcım
SilMerhabalar
YanıtlaSilNe hoş bir şekil ve görüntü olmus elinize sağlık. yeni sayılırım ben de vd sizleri de beklerim lütfen destek için ayrıca keyifli paylaşımlarımızın olmasını dilerim.
Sevgiler
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Teşekkür ederim Fulya hanımcım...tabi ki ziyaretinize geleceğim
Sil