AYVA REÇELİ
MALZEMELER
- 7 tane (orta büyüklükte) ayva
- 1 kilo toz şeker
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- yarım limon suyu
- 1 tane kabuk tarçın
- 4-5 karanfil
YAPILIŞI
Ayvalar güzelce yıkanır...(kabukları soyulmadan), kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğranır ve ayrıca: 1 kabuk tarçın, 4-5 karanfil ve ayva çekirdekleri ile birlikte tencereye konur...üzerine 1 litre su ilave edilerek, yarım saat pişirilir... kaynayan ayvalarımızın üzerine 1 kilo toz şeker dökülerek, 15 dakika daha kaynatılır...ve hâlâ kaynamakta olan reçelimizin üzerine: limon tuzu ve limon suyu ilave edilerek, 15-20 dakika daha kaynatılır.... ocaktan alınarak, soğumaya bırakılır...Âfiyet olsun
NOT
- Ayvalarımızı soymuyoruz, çünkü reçelimize pembe rengi verecek olan, ayva kabuğudur
- Ayva çekirdeklerini de ilave ediyoruz, çünkü reçelimize jölemsi kıvamı verecek olan ayva çekirdeğidir
değerli selma yıldırım hanım hünerli ellerinize sağlık ayva reçelinizi aşama aşama anlaşılır anlatım tarzınızla kaliteli vitamin ve kallori deposu malzemelerinizle efsaneler yaratıyorsunuz sayfanız her zaman mukemmelliğini koruyor sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın .neriman satar eftekin .
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Neriman ablacığım... her zamanki gibi çok naziksiniz
SilAyva reçeli yaparken kabuklarını hep soyarım ben. Bir dahaki sefere soymadan deneyeyim
YanıtlaSilBilgi için teşekkürler
Soymadan deneyin Nihal Hanım'cığım... ziyaretinize çok sevindim... ben teşekkür ederim
SilRengi çok güzel görünüyor. eminim tadı da öyledir. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Renkli pasta sepeti hanımcım
SilSelam hanım merhabalar, nefis olmuş. Ellerinize sağlık. Şu aralar ayva reçeline o kadar düştüm ki. Her sabah kahvaltıda mutlaka yiyiyorum. Ayvaların doğal olarak kullanılması Tabiki bambaşka güzel.
YanıtlaSilTeşekkür ederim ...afiyet olsun size de Emel Hanımcım
Sil