PANCAR TURŞUSU
MALZEMELER
- 1 kilo pancar
- yarım kilo havuç
- 1 su bardağı sirke
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı turşuluk iri tuz
Pancarlar ve havuçlar soyulur, yıkanır, (kibrit kutusu büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında) doğranır ve tencereye koyulur... üzerine tuz ve 2 bardak su ilâve edilerek, 15-20 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır... şimdi de başka bir kapta sosunu hazırlayalım: 1 baş dövülmüş sarımsak, 1 su bardağı sirke ve yarım su bardağı zeytinyağı karıştırılır...bu hazırlamış olduğumuz sos, (pişirdiğimiz ve soğumaya bıraktığımız) pancarlar-havuçlar karışımına ilâve edilir... turşumuz, 1 gün sonra yenebilir...Âfiyet olsun
NOT: Dikkat ettiyseniz eğer, hazırlamış olduğumuz turşu, (alışılagelmişin dışında) kısa sürede yenmeye hazır hâle gelmiş turşu türüdür
Cok severim,ellerine saglik
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilBizde severiz pancar turşusunu ama havuç koymayı denememiştim bir dahaki yaptığımda havuclu deneyeyim canım iyi fikirmiş ,ellerine sağlık Selma hanımcım.
YanıtlaSilgulayinmutfagindan
Teşekkür ederim... ziyaretinize geleceğim
SilPancarın rengi bambaşka.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilEllerine sağlık cnm çok ama çok severim
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilEllerine sağlık Selmacım.. Çok severim.:)) Ben de havuçla hiç yapmamıştım.. Bir dahaki sefer deneyeyim..
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
Silpancarı çok severim ama sirke :( elinize sağlık ama güzel gözüküyor bu arada sizi takibe adım bana da beklerim :)
YanıtlaSilElinize sağlık çok severim şahane görünüyor
YanıtlaSil