MALZEMELER
●3 su bardağı un
●1 su bardağı su
●1 tatlı kaşığı tepeleme instant maya(suda eritmeden doğrudan una katılan maya)
●1 tatlı kaşığı tepeleme toz şeker
●1 çay kaşığı tuz
●2 çorba kaşığı zeytinyağı
İÇ HARCI
●250 gr kıyma
●1 küçük soğan
●Karabiber
●Tuz
●İsteğe göre nane
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılır... hamur yoğrulur...su az gelirse ilave edilir...üzeri temiz bir bezle örtülerek, 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)...hamur 19-20 tane eşit bezeye ayrılırak, merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır...iç malzemesi koyularak yarım ay şeklinde kapatılır...hamurlarımız, (kapattığımız yerleri yukarı bakacak şekilde) bolca yağlanmış tepsiye dizilir... tepsinin üzerine poşet geçirilerek, 1 saat tepside dinlendirilerek mayalandırılır...üzerine yumurta sarısı ve iki kaşık zeytinyağı sürülür... 180°derece fırında yarım saat ya da 40 dakika kızarana kadar pişirilir...Âfiyet olsun
NOT:
●Bu ölçüler 25-30 cm çapındaki tepsiye göre tam oluyor
●Diğer tariflerimde de yazdığım gibi, mayalandırırken üzerine temiz bir poşet kapatırsanız
nemlenerek daha güzel mayalanıyor, kabarıyor
●Tepsiye yağı bol koyuyorum ve yağa bandırıp birbirine yakın bir şekilde diziyorum
●Hiç merak etmeyin, pişince bütün hamurlar tel tel ayrılıyor
●İç harcını kavurmuyoruz, çiğ olarak hamurların içine koyuyoruz
●Pişince içindeki kıyma topu, köfte hissi veriyor
(Benim anneciğim Tatar...bu tarif ona ait...onun gözetiminde yapıyorum... Tatarlar'ın meşhur hamur işlerinden bu tarifim... beğeneceğinizi umuyorum)
Nasil guzel bir tarif bu misafir icin cok şık bir ikram olur ellerine saglik mutlaka denicem��
YanıtlaSilTeşekkür ederim.... deneyin tavsiye ediyorum...tekrar beklerim bloğuma....yavaş ama emin adımlarla yeni denediğim tariflerimi de paylaşacağim en kısa zamanda...
YanıtlaSilyöresel lezzetleri sizin sayenizde öğreniyoruz selma hanım ellerinize sağlık mutlaka deniyeceğim
YanıtlaSilTeşekkür ederim estağfirullah.... elimden.geldiğince annemden öğrendiklerim
Silharika gidiyorsun selmacım bütün tariflerin çok güzel ellrine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler
SilGerçekten çok güzel tadı da eminim güzeldir ....Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Arzu hanımcığım
SilTatarların hamur işlerinde usta olduklarını biliyorum ve işte bu tarif de onlardan biri..mükemmel ..eline sağlık Selmacım..sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Dilek hanımcığım..... sevgiler
YanıtlaSilnefisssss .... Bayılırım tatarların hamur işlerine .. Elinize emeğinize sağlık. Blogum yeni sayılır. Ben de sizi ziyarete beklerim. Sevgilerle..
YanıtlaSilDavetinize ve ziyaretinize çok teşekkür ederim.... Zencefil Tasarım Evi.... gelirim tabi ki
SilGüzel olmuş. Ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilÇilekciğim... teşekkür ederim
SilSelma hanım ben Cantık tarifinizi denemek istiyorum. Umarım birde sunum servis fotosunu anlatırsınız bana. Hiç yemedim, görmedim çünkü. Benim gördüğüm Cantık tarifleri açık pide gibiydi. Bunlar kapalı cantık olarak geçiyor diye biliyorum. Poğaça gibi sunuluyor ..doğrumudur. Ellerinize , emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilNursevin hanımcığım bu kapali yapilıyor... tepsiye bol zeytinyağı koyduğumuz için hamurlari yağa bandırıp birbirine dayatıyoruz... ve pişince servis esnasinda çok rahat birbirinden ayrılıyor... bir daha ki yaptiğımda size sunumunu da fotoğraf çekeceğim
SilNursevin hanımcığım bu kapalı oluyor... tepsiye bol zeytinyağı koyduğumuz için hamurları yağa bandırıp birbirine yaslıyoruz... pişince serviste çok rahat tane tane birbirinden ayrılıyor... bir dahaki yaptığımda sizin için servis esnaşında da fotoğraf çekeceğim....
YanıtlaSilBlogununzu Facebook tan gordum, emeginize saglik. Sizden ogrenecek cok sey var. Bu tarifi hemen yapicam, cok tesekkurler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
SilNerelerden buluyorsun bu güzel tarifleri canım benim. Hepsi birbirinden güzel. Bunu ilk kez görüyorum. Deneyeceğim. Ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Filiz hanımcım... bu tatarların meşhur hamurişidir...sevgiler.. deneyin beğenirsiniz inşallah diye düşünüyorum
Sil