RAMAZAN PİDESİ
MALZEMELER
●4 su bardağı un
●1,5 su bardağı ılık su
●Yarım çay bardağı zeytinyağ
●1 tatlı kaşığı instant maya(suda eritmeden una karıştırılan)
●2 tatlı kaşığı toz şeker
●1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp, hamur güzelce yoğrulur...mayalanması için üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir...hamur iki eşit parçaya bölünür ve merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır...açılan hamur tepsiye alınır ve hamura elimizle şekil verilir...tepsinin üzeri poşetle kapatılıp tekrar bir saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)...üzerine yumurta sarısıyla bir çorba kaşığı zeytinyağı karışımı sürülür...200°derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir ...Âfiyet olsun
NOT:
●Ben hamurumu ekmek makinasının hamur yoğurma programında yaptım,siz elde yoğurarak da eminim daha güzelini yaparsınız (illaki de makinada olması gerekmiyor)
●Ben bu tür mayalı hamurlarımın üzerine her zaman poşet kapatarak mayalanmasını yeğlerim, dolayısıyla nemli kalıyor ve daha güzel mayalanıyor kabarıyor
●Ben pişirmelerimde çoğunlukla fırınımın turbolu bölümünü kullanıyorum
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHarika olmus canim... anlatimlarim da cok guzel...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim....her geçen dakika güncelliyorum,düzenliyorum bloğumu.....tekrar gözden geçirirseniz ve arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz sevinirim.....
Sildeğerli selma hanım hünerli ellerinize sağlık ramazan pidenizi aşama aşama anlatım tarzınızla kalitaeli malzemelerinizle pişirme tarzınızla ve servise hazır şekliyle her zaman olduğu gibi harikalar yaratıyorsunuz sayfanız mükemmel sayfanızı beğeniyle takip ediyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı günler hoşça kalın neriman satar eftekin .
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Neriman ablacım...yorumlarınız ziyaretleriniz bana güç veriyor motive ediyor...sağolunuz... sevgilerimle
Silellerine ve makinene sağlık becerikli kız
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Feriha ablacım...makinamın hamur yoğurma bölümünden faydalanırım hep... çok da memnunum...sevgilerimle
Sil