FIRINDA SEBZE KIZARTMASI
MALZEMELER
●3 tane kabak
●3 tane orta büyüklükte patates
●3 tane orta büyüklükte domates
●3 tane orta büyüklükte kuru soğan
●1 çay kaşığı tuz
●1 çay kaşığı karabiber
●1 küçük çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Kabaklar tırtıklı iz yapacak sebze soyacağıyla üzeri çizilir ve yıkanır... patatesler soyulur yıkanır...domatesleri soymuyoruz sadece yıkanır...kuru soğanlar soyulur yıkanır...hepsi de yuvarlak halka şeklinde bıçak sırtı inceliğinde kesilir...35-40 cm. çapındaki tepsiye yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi sırayla bir kabak, bir domates, bir patates, bir soğan şeklinde dizilir...üzerine bir çay bardağı zeytinyağı dökülür...bir çay kaşığı tuz serpilir...bir çay kaşığı da karabiber serpilir...önceden ısıtılmış 180°-190°derece fırında 50-55 dakika pişirilir...Âfiyet olsun
NOT
●Ben genellikle bu tür sebze yemeklerimi fırında pişirirken turbolu bölümü kullanırım
●10-15 dakika önceden fırınımı ısıtırım
●Tepsimin üzerine suda ıslatılmış sıkılmış pişirme kağıdı örterim
●Hiç su koymuyorum, çünkü sebzeler piştikçe sulanıyor
●Bütün sebze yemeklerimi pişirirken, tepsiyi fırınımın en alt rafına koyuyorum ve 45 dakika pişiriyorum...son 10-15 dakika da orta rafta üzerini açıp kızarmasını sağlıyorum
Gene supersin selmacim ellerine saglik����
YanıtlaSilTeşekkür ederim ..... Zatiye ablacığım sen misin ....isim çıkmamış.....
YanıtlaSilharika tam benlik ellerine saglık su koymadanda oluyor demekki safiye acar tok
YanıtlaSilSafiye hanımcım.... sebzeler çok sulaniyor... kendi suları pişmeye yetiyor... çok teşekkürler güzel sözlerinize
SilBalkonda organik sebze yetiştiriciliği sosyal platformu
YanıtlaSilhttp://www.balkondatarim.com