İKİ RENKLİ PELTE
MALZEMELER
●5 çay bardağı su
●1 çay bardağı nişasta
●1,5 çay bardağı toz şeker
●1 paket vişneli tenk
●1 litre süt
●1 su bardağı nişasta
●1,5 su bardağı toz şeker
●1 paket vanilya
●2 parça damla sakızı ya da falım damla sakızlı ciklet
YAPILIŞI
Önce bir paket vişneli tenki su, şeker ve nişastayla karıştırarak (jöle kıvamına gelinceye kadar) pişirelim... kek kalıbımıza dökelim... on dakika soğusun... ardından tekrar başka bir tencerede sütü, nişastayı, toz şekeri, vanilyayı ve dövdüğümüz damla sakızını karıştırarak (muhallebi kıvamına gelinceye kadar) pişirelim ve kalıptaki soğumuş olan vişneli peltemizin üzerine dökelim... beş-altı saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirelim...Âfiyet olsun
NOT
●Bu pelteyi yaparken eğer damla sakızınız yoksa, falımın damla sakızlı cikletini (sütlü kısmını pişirirken) ilave ederseniz, yine aynı damla sakızı aromasını ağzınızda hissedersiniz...
●Peltenizi akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz, şekli hiç bozulmadan kalıptan daha rahat çıkarabilisiniz
●Vişneli tenk yerine, diğer tenk çeşitlerinden ya da evde kendi yaptığınız vişne kompostosundan yararlanabilirsiniz
cok güzel olmuş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Tuba hanımcım
SilBen kavanozlara yaptigim visne kompostumun suyuyla yapiyorum.daha dogal oluyo tavsiye ederim
YanıtlaSilEvet kesinlikle haklısınız... ben de çoğunlukla kendi yaptığım kompostoları kullanırım... bu fikir olsun diye .... böyle de yaptim
SilEllerinize sağlık.. renk nefis ...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Arzu hanımcım
SilHarika gözüküyor...Ellerinize sağlık...Hemen denemeliyim.Tuğçe Uzun
YanıtlaSilDene Tuğçe'm... yavrucuklarıma yarasın:))
SilCanim.bnm ellerine saglik nefis olmustur eminim
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşım... Hümeyracım
SilEllerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Teşekkür ederim... Şeniz hanımcım... ben de iadeyi ziyaret yapacağım sizin bloğunuza
SilElinize sağlık, servis sırasında parçalanır korkusu ile ben genellikle tek kişilik sunumlar halinde yapıyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim... nergis mevsimi... bu tarif parçalanmıyor hiç korkmayın... ölçüler tam tutuyor...
SilRenkler süper olmus, ellerine saglik selmacim
YanıtlaSilÇok teşekkürler Sieda'cığım
Silolsada yesem şimdi elinize sağlık enfess :)
YanıtlaSilteşekkür ederim... Ah keşke yakın olsak tanışsakta ikram etsem ben de:))
Sililk tarif yazmaya başladığımd ayapmıştım. yeniden yapsam iyi olacak. ellerine sağlık. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevin Hanımcım ...inşallah ben de sizin gibi kocaman başarılı bir site olurum.... bana da uğur getirsin bu tarif... sevgiler
SilMmm... Harika görünüyor.
YanıtlaSilÇok şirince bunlar
YanıtlaSilTeşekkür ederim Yasemin'ciğim
SilÇok şirince bunlar
YanıtlaSilsevgiler.... teşekkürler
SilMor favori rengim nerde olsa süper duruyor.Görüntü harika.Ellerinize sağlık.Sevgiler (Sena İle Yeni Tatlar)
YanıtlaSilTeşekkürler Sevtap Hanımcım.... mor ben de çok severim
Sileline sağlık selmacım
YanıtlaSilcanım Feriha ablammmm ... çok teşekkür ederim
Silrengi de görünümü de harika.. Yemesi de hafif olur. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Zahide hanımcım
SilÇok güzel görüntü. Şık bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Birgül hanımcım
Sil