MALZEMELER
●2 kilo turşuluk kornişon
●7-8 diş sarımsak
●3 yemek kaşığı iri kaya tuzu
●3 yemek kaşığı toz şeker
●3 kahve fincanı sirke
YAPILIŞI
Turşuluk kornişonlarımızın sapları temizlenir, yıkanır ve 1litrelik cam kavanoza doldurulur... aralarına ayıkladığımız sarımsaklardan koyulur... en üste bir yemek kaşığı iri tuz ve bir yemek kaşığı toz şeker koyulur... bir fican sirke ilave edilir... malzemelerin üstüne çıkana kadar kaynar su dökülür... şişenin ağzı sıkıca kapatılır ve kapaklar alta gelecek şekilde ters çevrilir...soğuyana kadar bu şekilde bekletilir... soğuduktan sonra kapaklar yukarı gelecek şekilde serin bir yerde muhafaza edilir...Âfiyet olsun
NOT
●Bütün turşular normalde soğuk suyla kurulur...bu turşumuzu ilginç kılan ise kaynar su kullanıyor olmamız..."kaynar suyla kornişonlar haşlanır, yumuşar" demeyin...hiç tereddütünüz olmasın, deneyin tavsiye ediyorum(çıtır çıtır,kütür kütür harika bir turşu oluyor)... ayrıca bu 1litrelik kavanoza göre verdiğim şeker-tuz-su-sirke ölçüsüyle, kornişon yerine biber veya fasulye ile de yapabilirsiniz...biber ve fasulye ile yaptığım turşuların resimlerini aşağıya sizler için ekledim
kisin vazgecilmezleri tursu dimi :) Ellerinize saglik ben burda bu salataliklardan bulamiyorum mecbur lahana biber havuc turcusu yapiyorum salatalik tursusunuda hazir aliyorum ama ev yapimi gibi olmasi imkansiz :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Tuğba hanımcım... Keşke imkanımız olsa da tattırabilsem size.... bu arada özledim sizi.... rahatsız etmemek için de mesaj atamadım
SilCanım Tuğba hanımcım... çok teşekkür ederim... keşke imkanımız olsa da tattırabilsek size... bu arada özledim sizi... rahatsızlık vermemek için mesaj atamadım
Silcanımher bir litereyemi 1yemek kaşığı tuz 1yemek kaşığı tozşeker 1fincan sirke bu sadece 1litreye konacak öylemi safiye acar tok
YanıtlaSilSafiye hanımcığım.... evet bir litrelik kavanoza kornişları dolduruyoruz üzerine 1yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, bir türk kahve fincanı sirke ve ağzına kadar kaynar su doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz... ters çeviriyoruz.... soğuyunca kspaklar yukarı olarak muhafaza ediyoruz
Silay ellerine sağlık müthiş gözüküyor pamuk yüzlüm (rabia toprak )
YanıtlaSilTeşekkür ederim Rabiacığım
SilHepsi super gorunuyor (y) ;)
YanıtlaSilmerhaba harika görünüyorrr elinize sağlık
YanıtlaSilsıcak suyla hiç denememiştim
sevgiler
Muko'cuğum... teşekkür ederim.. deneyin pişman olmazsiniz ... herkes beğendi:))
SilSu meshur sicak suyla yapilan turdun tarif icin tesekkurler cicim
YanıtlaSilHümeyracığım tesşekkür ederim... Arkiciğim
SilSıcak suyla ilk kez duyuyorum. Ellerinize sağlık ♥
YanıtlaSilTeşekkür ederim... Çilekli Mutfakcığım
Siliyi günlerde tüketin Selma hanım bende kaynar suyla yapıyorum çok güzel ve çabuk oluyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gül'ün Mutfağı
Silellerinize sağlık. AFİYETLE TÜKETİN. Kaynar su ile kornişon turşularınızı tadmak isterdim. Sevgiler
YanıtlaSilNursevin hanımcığım.... çok teşekkür ederim... yapıp göndereyim size neredesiniz acaba
Silelinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilnefis
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilELİNİZE SAĞLIK SALATALIK TURŞUSUNU ÖNCE BİR İKİ ŞİŞE DENEDİM!,HERKESE TATTIRDIM BAYILDILAR DAHA SONRA YİRMİ ŞİŞE YAPTIM ÇOK GÜZEL OLUYOR YİYEN TARİFİNİ İSTİYOR HERHALDE YİRMİ KİŞİYE TARİF VERMİŞİMDİR SİZİ KUTLUYORUM HERKESİN YAPMASINI TAVSİYE EDERİM.ELİNİZE KOLUNUZA SAĞLIK.TEŞEKKÜR EDERİM,İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.... çok memnun oldum beğenmenize....afiyetle yersiniz inşallah .... sizin de ellerinize sağlık
Silselma hanım sıcak suyla ilk kez denedim cokgüzel oldu fasulye ve biber de kaynar suyla olurmu onu anlıamadım ayrıca cok teşekkür ederim tarifiniz icin önce biraz düşündüm olurmu diye kanar suyla salatalıklar erir mi diye ama harıka oldular tekrar cok teşekkür
YanıtlaSilbiber olur da fasulyeyi bi kaynar suya sokup çıkarın kısa süreli....benimfasulyeler bahçedendi taze minicik o yüzden kornişon gibi yaptım oldu.... afiyet olsun
Silselma hanim illede iri kaya tuzuylami yapmak lazim normal kaya tuzu olurmu
YanıtlaSilNormal kaya tuzu da olabilir tabi ki... buradaki kaya tuzundan maksat rafine olmamış işlem görmemiş doğallığını kaybetmemiş bir tuz olması...deniz tuzu ile de olabilir...
Sil