SİRKESİZ-LİMONSUZ TURŞU
MALZEMELER
●2 kilo domates
●12-13 tane cin biber
●12-13 diş sarımsak
●Turşuluk iri tuz
YAPILIŞI
Domatesler yıkanır, soyulur ve tepesindeki sap yeri bıçağın ucuyla oyularak çıkarılır... oluşan bu çukura bir tane cin biber, bir diş de soyulmuş sarımsak yerleştirilir... her domatesin üzerine bir çay kaşığı iri tuz koyulur ve (biberli sarımsaklı yerleri yukarı gelecek şekilde)cam kavanoza yerleştirilir... en üste iki tane asma yaprağı örtülür ve kavanozun ağzı sıkıca kapatılır...15 gün sonra yenmeye hazır hale gelir ...Âfiyet olsun
NOT
●Bu turşuya hiç su, sirke ve limon koymuyoruz...tuz eridikçe domatesler sulanıyor ve kavanozun neredeyse yarısından fazlası su oluyor... alışılagelmişin dışında çok güzel, değişik ve domates salatası tadında bir turşu oluyor... tarhana çorbasının, bulgur pilavının ve kuru fasulyenin yanında çok iyi gidiyor
ELİNİZE SAĞLIK SEVGİLER :) http://bedismutfakta.blogspot.com.tr/ BENDE BEKLERİM
YanıtlaSilTeşekkür ederim... tabiki iadeyi ziyaret yapacağım hemem:)) bediş hanımcığım
SilCanim benim cok lezzetli olmustur eminim ellerine. Saglik
SilTeşekkür ederim Hümeyracığım...:))
SilBu cok ilgimi cekti sirkesiz susuz olusu ayri bi degisik bende denicem ama eminim cok lezizdir cunku meyvelerin kendi asidi ayri lezzet katicaktir deneyip sizede haber veririm Ellerinize saglik1:)
YanıtlaSilTuba hanımcım çok teşekkür ederim...övgü dolu mesajlariniza.... susuz diye hiç tereddüt etmeyin... tuzlar eridikçe iki güne kalmiyor kavanozun yaridan fazlasi su doluyor
SilEllerine saglik kirmizi domates tursusu cok lezzetli olur, bulgur pilavida varsa süper
YanıtlaSilTeşekkürler sieda nur'cuğum... bulgur pilavı evet süper gider:))
Silçok nefis görünüyor ellerinize sağlık ne güzel şeyler öğreniyoruz sizin gibi maharetli arkadaşlardan.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Fatma hanımcığım... güzel sözleriniz beğenileriniz için... sevgiler....
YanıtlaSilBU turşudan yaptım. ancak salamura yaprak kullandım ve küf oluştu. acaba neden?
YanıtlaSil
Silİsminizi bırakırsanız... facebook ya da instagramdan bana ulaşınız... inanın bizimki şu an bitmek üzere... kavanozun fotoğrafını çekeceğim sizin için... gayet güzel hiç beyazlanma falan olmadı... sizin tuzu mu az acaba.... bir de hava alıncada barlanma olabiliyormuş... ben taze asma yaprağı kullandım ve 15 gün ağzını hiç açmadım....sağlıcakla kalın