LAVAŞ
MALZEMELER
●4,5 su bardağı un
●1,5 su bardağı ılık su
●2 yemek kaşığı zeytinyağı
●1 tatlı kaşığı şeker
●1 çay kaşığı tuz
●1 paket instant maya
YAPILIŞI
Hamur yoğrulur... 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)... mandalina büyüklüğünde 15 beze yapılır... bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır... hafif yağlanmış tavaya, ilk açtığımız hamur koyulur ve alt tarafı kızarana kadar pişirilir... sonra kızaran hamur ters çevrilir ve diğer açtığımız hamur, tavadaki hamurun üzerine yerleştirilir... ve yine tekrar altı kızaran (çift) hamur ters çevrilir ve (en üstteki hamurun) üzeri çok azıcık yağlanır... bu işlem, tavadaki lavaşlarımız 7-8 tane üstüste birikene kadar tekrarlanır... bir tarafı pişmiyor gibi gelebilir size ama hiç merak etmeyin, lavaşlarımız zaten incecik olduğu için tam kıvamında pişiyor...Âfiyet olsun
afiyetler olsun ellere sağlık..
YanıtlaSilellerine saglık maya yok degilmi
YanıtlaSilçok teşekkür ederim 1 paket instant maya var.... iyi ki hatırlattınız....yorumlarınız benim için çok değerli
Silteşekkürler :) safiye acar tok bende maya yok diye yazmıştım demek varmış
SilMaya var Safiye hanımcığım.... netteki bir geçikmeden dolayı gözümden kaçmış.... hatırlatığınız için teşekkür ederim
Silellerine sağlık selmacım bu şekilde pişirme ilginç geldi dediğin gibi sanki pişmiyecekmiş gibi düşündüm ama yanılmışım
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkür ederim ablacım... Susam Corekotucum
SilElinize sağlık Selma hanımcım :)
YanıtlaSilSema hanımcığım .... teşekkür ederim
Silbunu ilk firsatta denicem insallah Ellerinize saglik Selma hanimcim:)
YanıtlaSilellerine sağlık bende yapıyorum ama bu pişirme şekli değişik...
YanıtlaSileline sağlıkkkkk
YanıtlaSilevgiler hemşerim
HerRenkcom Mutfağı
YanıtlaSilHayırlı sabahlar :) Lavaş pişirme yönteminiz değişik ve pratik olmuş. Elllerine sağlık Selma'nın Organik Mutfağı :)
Canim ellerine saglik.....
YanıtlaSil