10 Ekim 2014 Cuma

İKİ RENKLİ PELTE

                                                                     






                                                                                                                
                               
                              İKİ RENKLİ PELTE

                                 MALZEMELER
●5 çay bardağı su
●1 çay bardağı nişasta
●1,5 çay bardağı toz şeker
●1 paket vişneli tenk
●1 litre süt
●1 su bardağı nişasta
●1,5 su bardağı toz şeker
●1 paket vanilya
●2 parça damla sakızı ya da falım damla sakızlı ciklet
                 
                                   YAPILIŞI
      Önce bir paket vişneli tenki su, şeker ve nişastayla karıştırarak (jöle kıvamına gelinceye kadar) pişirelim... kek kalıbımıza dökelim... on dakika soğusun... ardından tekrar başka bir tencerede sütü, nişastayı, toz şekeri, vanilyayı ve dövdüğümüz damla sakızını karıştırarak (muhallebi kıvamına gelinceye kadar) pişirelim ve kalıptaki soğumuş olan vişneli peltemizin üzerine dökelim... beş-altı saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirelim...Âfiyet olsun

                                     NOT
Bu pelteyi yaparken eğer damla sakızınız yoksa, falımın damla sakızlı cikletini (sütlü kısmını pişirirken) ilave ederseniz, yine aynı damla sakızı aromasını ağzınızda hissedersiniz...
 Peltenizi akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz, şekli hiç bozulmadan kalıptan daha rahat çıkarabilisiniz
Vişneli tenk yerine, diğer tenk çeşitlerinden ya da evde kendi yaptığınız vişne kompostosundan yararlanabilirsiniz


               

33 yorum:

  1. cok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ben kavanozlara yaptigim visne kompostumun suyuyla yapiyorum.daha dogal oluyo tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle haklısınız... ben de çoğunlukla kendi yaptığım kompostoları kullanırım... bu fikir olsun diye .... böyle de yaptim

      Sil
  3. Ellerinize sağlık.. renk nefis ...

    YanıtlaSil
  4. Harika gözüküyor...Ellerinize sağlık...Hemen denemeliyim.Tuğçe Uzun

    YanıtlaSil
  5. Canim.bnm ellerine saglik nefis olmustur eminim

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Şeniz hanımcım... ben de iadeyi ziyaret yapacağım sizin bloğunuza

      Sil
  7. Elinize sağlık, servis sırasında parçalanır korkusu ile ben genellikle tek kişilik sunumlar halinde yapıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... nergis mevsimi... bu tarif parçalanmıyor hiç korkmayın... ölçüler tam tutuyor...

      Sil
  8. Renkler süper olmus, ellerine saglik selmacim

    YanıtlaSil
  9. olsada yesem şimdi elinize sağlık enfess :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim... Ah keşke yakın olsak tanışsakta ikram etsem ben de:))

      Sil
  10. ilk tarif yazmaya başladığımd ayapmıştım. yeniden yapsam iyi olacak. ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevin Hanımcım ...inşallah ben de sizin gibi kocaman başarılı bir site olurum.... bana da uğur getirsin bu tarif... sevgiler

      Sil
  11. Mor favori rengim nerde olsa süper duruyor.Görüntü harika.Ellerinize sağlık.Sevgiler (Sena İle Yeni Tatlar)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevtap Hanımcım.... mor ben de çok severim

      Sil
  12. rengi de görünümü de harika.. Yemesi de hafif olur. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görüntü. Şık bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.