31 Ocak 2015 Cumartesi

ALMAN EKMEKCİKLERİ









                            ALMAN EKMEKCİKLERİ

                                    MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

                                    YAPILIŞI
       2 yemek kaşığı yoğurt ile 1,5 bardak ılık suyu karıştırıp ayran yapalım... karıştırma kabımıza ayranı ve diğer malzemeleri (un, tuz, şeker, maya ve zeytinyağı) ilave ederek, ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım...hamurumuzun üzerini örtelim ve yarım saat dinlendirelim (yani mayalandıralım)...hamurumuzu (bir kaç katlama yaparak) tekrar yoğuralım ve yine üzerini örterek, yarım saat daha dinlendirelim...kabaran hamurumuzu (mandalina büyüklüğünde) 10 eşit parçaya bölelim ve tepsiye alalım...üzerine poşet kapatalım ve 1 saat de tepside dinlendirelim...şimdi de, bir tencereye 2 litre su ve 4 yemek kaşığı karbonat koyup kaynatalım... kabaran hamurlarımızı, kaynamakta olan karbonatlı suya dikkatlice daldıralım, içimizden 10'a kadar sayalım ve hemen (delikli kepçeyle) sudan çıkaralım...hamurlara jiletle ya da keskin bir bıçakla çizik atalım ve üzerlerine (iri çekilmiş) tuz, susam ve keten tohumu serpelim... önceden ısıttığımız 190 derece turbolu fırında, üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirelim...Âfiyet olsun


19 yorum:

  1. Elinize sağlık suya sokmak çok değişik bir yöntem olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  2. 48. üyenizim. sizi takibe aldım. Güzel tariflerriniz var.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün hanımcığım.... iadeyi ziyaret yaparım ben de:))

      Sil
  3. Nefis görünüyor ellerine sağlık :) Teşekkürler paylaşım için takipteyim bana da beklerim.

    Sevgiler blogkizsalseyler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... tabi gelirim seve seve

      Sil
  4. Selma hanımcım haşlanması bana ilginç geldi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe hanımcığım... karbonaylı suda haşlama sanki sokak simidi tadı veriyor gibi... teşekkür ederim

      Sil
  5. iadeyi ziyarete geldim ve takibe aldim .
    güzel paylasimlarda bulusmak duasi ile ellerinize saglik
    baki muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.... Melek hanımcığım....Allah razı olsun

      Sil
  6. Çoook değişik suya batırılması. Mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin Arzu hanımcığim...çok sevinirim.... beğenirsiniz inşallah

      Sil
  7. Aslında olay alman ekmekleri değil arkadaşlar artık her cafe de kahvaltının yanında verilen bu ekmekcikler çok moda oldu bende buypasa.com da görmüştüm bir yemek kitabı tanıtımında ekmekçiklerin nasıl yapılacağından falan bahsediliyordu sizler de bir göz atın istiyorsanız

    YanıtlaSil
  8. Tadını çook merak ettim.. en kısa sürede deneyeceğim.. benimde yağlama tarifimi denemenizi tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel olmus selmacim ellerine saglik cnm
    Artik ziyaretine hep gelirim cnm<3

    YanıtlaSil
  10. Tarif için teşekkürler. Doğal maya ve değirmen unuyla denedim çok güzel oldu. İyi günler.

    YanıtlaSil
  11. Değişik bir ekmek ve en kısa zamanda denemek isterim.Emeğinize sağlık 😍

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.