5 Şubat 2015 Perşembe

PORTAKALLI KEREVİZ

                                                                   







                                         
                                                               
                         PORTAKALLI KEREVİZ

                                 MALZEMELER
  • 1 tane orta büyüklükte kereviz
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 tane orta büyüklükte patates
  • 1 tane büyük portakal ya da 2 tane mandalina
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım limon         
                                  YAPILIŞI
        Kerevizi soyup, doğruyoruz ve kararmasın diye limonlu suda bekletiyoruz...1 tane soğanı soyup, üzerine artı (+) şeklinde çizik atıyoruz ve tenceremizin ortasına koyuyoruz...soğanın etrafına ise, halka halka doğradığımız havucumuzu ve parmak büyüklüğünde  doğradığımız patateslerimizi yerleştiriyoruz...üzerine (limonlu suda beklettiğimiz) kerevizimizi ilave ediyoruz... başka bir kabın içine bir potakalı (ya da iki mandalinayı) sıkıyoruz ve unu, tuzu, toz şekeri ve zeytinyağını ilave ederek, (hepsini) karıştırıyoruz...sonra da bu karışımı, tenceremizdeki sebzelerin üzerine döküyoruz... düdüklü tencerede 20-25 dakika (normal tencerede ise 1 saat) pişiriyoruz...Âfiyet olsun

35 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çoğu kimsenin pek sevmediği kerevize bayılırım hele portakallısı nefis oluyor görsellik muhteşem olmuş kerevizleri şekilli kesmenize bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu hanımcığım.... her zaman desteğinize ve beğenilerinize müteşekkirim...iyi ki varsınız...

      Sil
  2. malesef bizim evde sevilmeyen bir yemek...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :(( bir de böyle portakallı deneseniz....teşekkürler yorumlarınıza Seda hanımcığım

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgül hanımcığım çok teşekkür ederim yorumlarınıza

      Sil
    2. Selma Hanım cığım telefondan yazdım imla hatası olmuş.Kusura bakmayın o yüzden sildim yorumu.
      Ellerinize sağlık. Sevgiler

      Sil
  4. kereviz bizim evde sevilmeyen bende bayılırım tadını unuttum desem yeridir elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ... Keşke yakın olsak ben size ikram ederdim Funda hanımcım

      Sil
  5. Cok severim kerevizi her turlusu enfestir
    . Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Enfes görünüyor annem de yapıyor çok lezzetli oluyor paylaşım için teşekkürler :) Güzel paylaşımlarda yorumlaşmak dileğiyle... Sevgiler blogkizsalseyler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumlarınıza.... ben de iadeyi ziyaret yapacağım size sevgili Kızsal şeyler

      Sil
  8. bizdede pek sevilmez bu yemek birde boyle bir deneme yapayım :) ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... deneyin memnun olurum.... belki sevilmeye vesile olur tarifim Gülşah hanımcığım

      Sil
  9. Ellerinize sağlık bayılırım kerevize ama bizim evdekiler sevmediği için sık yapamıyorum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşe hanımcığımmmmm

      Sil
  10. Ellerinize sağlık :) Portakallı kereviz nefis görünüyor ...

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık selmacım şifa olsun,ben dondurduğum bezelyeden de koyuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... bir daha aklımda bulunsun ablacım

      Sil
  12. Ben kerevizin her türlüsünü severim ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... ben de seviyorum Sevilay hanımcım

      Sil
  13. cok güzel olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  14. O kadar güzel görünüyor ki, dolaptaki kerevize elim gitti hemen...:) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... ben de çok severim kerevizi

      Sil
  15. Ellerine sağlık afiyet olsun ☺☺☺

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık afiyet olsun ☺☺☺

    YanıtlaSil
  17. Selma hanımcım. Kerevizin kendinden daha lezzetlidir sapı ve yaprakları. Lütfen birde yapraklarını ilave ederek deneyin. Favorimizdir.Yapraksız olarak asla almam. Elinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ... aslında yapraklarını ben de çok severim... turşularıma ve çorbalara kullanırım

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.