9 Ocak 2016 Cumartesi

ARAP EKMEĞİ (PİTA EKMEĞİ)

                         






                   ARAP EKMEĞİ (PİTA EKMEĞİ)

                         MALZEMELER
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu

                        YAPILIŞI
       2 yemek kaşığı yoğurt, 1,5 bardak ılık suyla çırpılarak ayran yapılır...ayran ve diğer tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak, (ele yapışmayan kıvamda) hamur yoğurulur... üzeri örtülerek, 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)... kabaran hamurumuz 4 eşit parçaya bölünerek, merdane ile (pasta tabağı büyüklüğünde) açılır ve tepsiye alınır...tepsinin üzerine poşet geçirilerek, yarım saat daha dinlendirilir (yani mayalandırılır)... kabaran hamurlar, önceden ısıttığımız 250 derece turbolu fırında (üzeri kızarana kadar) 10 dakika pişirilir...Âfiyet olsun
                            
                           NOT
  • Ekmekleri fırına atmadan önce, fırını (en yüksek ayarda) 15-20 dakika kadar çalıştırın ki, ekmekleriniz incecik oldukları için balon gibi şişsinler
  • Benim eşim, (aşağıdaki resimde görüldüğü gibi) ekmeğin karnını yarıp, içine : tereyağı, köfte, soğan ve yeşillik koyarak yemeye bayılır                                                                  
                                                                     

14 yorum:

  1. merhaba selmacım sirke katılmasımı özelliği tadında hissediliyormu sirkenin kokusu ben pek sevmiyorum sirke kokusu
    elinize saglık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülmutfağım... sirke kokusu hiç hissedilmiyor...siz tarifi okumadan eğer size ikram etmiş olsaydım hiç anlamazdınız...sirke daha güzel kabartıyor böyle mayalı ekmek türlerini...(80 yaşındaki annemin tecrübeleri) sevgiler... ćok teşekkürler ziyaretinize

      Sil
  2. Elinize sağlık. Tarifi aldım,deneyeceğim mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Şirin kanatlar hanımcığım... şimdiden ellerinize sağlık o zaman... sevgiler

      Sil
  3. çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  4. selmacım canım,becerikli şeker kız;
    ellerine sağlık,ben de yapacağım inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacığıııımmm.... teşekkür ederim ... senin de ellerine sağlık şimdiden

      Sil
  5. Ellerine saglik, afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Sieda'cım ekmek kraliçem... yorumun beni çok mutlu etti... teşekkür ederim... ustadan beğeni almak çok güzel

      Sil
  6. sirkeli ekmek hiç yapmamıştım. ellerinize sağlık. çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...sirke tadı pişince hiç hissedilmiyor ama iyi kabarmasını sağlıyor...sevgiler Renkli pasta sepeti

      Sil
  7. Nasıl güzel ellerin var senin, neye dokunsan güzelleştiriyorsun... Gecenin bi vakti ekmek yiyesim geldi yemin ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederimmm... güzel gören sizin gözleriniz Filiz hanımcığım...sevgiler... keşke yakın olsak yapıverirdim size de

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.