29 Temmuz 2014 Salı

KAKAOLU ŞEKERPARE

                                                                     





           

        KAKAOLU ŞEKERPARE

                MALZEMELER
●1 büyük çay bardağı yoğurt
●1 büyük çay bardağı zeytinyağı
●1 büyük çay bardağı irmik
●1 çorba kaşığı tepeleme yumuşak tereyağ
●1 yumurta
●1 paket kabartma tozu
●1 tatlı kaşığı limon suyu
●Tatlıların üzeri için fındık
●Ele yapışmayacak kadar un
●1 çorba kaşığı kakao
             Şerbetini yapmak için:
 ▪2,5 su bardağı toz şeker
 ▪2,5 su bardağı su
 ▪1 paket vanilya
 ▪1 tatlı kaşığı limon suyu)

                YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılır... ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir...hamur iki eşit parçaya bölünür... bir parçasına bir çorba kaşığı kakao ilave edilir...iki hamurdan muskat cevizi büyüklüğünde parça alınır...avcumuzun içinde iki parça aynı anda yuvarlanır...irice bir ceviz büyüklüğünde top yapılır...üzerine birer tane fındık batırılır...yağlanmamış tepsiye dizilir...180°derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirilir...Âfiyet olsun

                 NOT
33-34 cm. çapındaki tepsiye bu vermiş olduğum ölçülerden yaklaşık 27-30 tane tatlı oluyor
Tepsimizi asla yağlamıyoruz...zaten hamurumuz yağlı bir hamur olduğu için hepsi kayarak   birbirine yapışabilir.
Şerbetimizi kaynatmıyoruz...şekeri karıştırarak eritiyoruz
Tatlımız sıcak, şerbet soğuk olacak
Şerbetini dökünce hemen tatlılarımızın üzerine bir tepsi kapatıyoruz
Mümkünse akşamdan yaparsanız,sabaha bütün şerbeti çekmiş oluyor
Ben bu tatlıyı sade, kakaosuz olarak da yapıyorum... onun fotoğrafını da sizlere fikir olsun diye aşağıya yükledim... ben bu tatlıyı ne zaman yapsam, hep beğenildi, tarifi istendi...sizlerin de beğeneceğini umuyorum

                                                                   


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.