İMAM BAYILDI
MALZEMELER
●6 tane küçük patlıcan (ya da 3 tane uzun patlıcanı ikiye bölünce altı oluyor)
●2 tane büyük domates
●8-10 diş sarımsak
●1 tane büyük kuru soğan
●8-10 dal maydanoz
●1 çay kaşığı tuz
●1-2 tatlı kaşığı toz şeker
●yarım su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur ve acısı çıksın diye tuzlu suyun içinde 15-20 dakika bekletilir...domatesler soyularak, kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğranır...soğanlar yarım ay şeklinde doğranır...sarımsaklar soyulur ve yıkanır... maydanozlar incecik doğranır...patlıcanlar hariç, bu malzemelerin hepsi bir kapta salata gibi karıştırılır... tuz ve şeker ilave edilir... zeytinyağı da dökülür ve karıştırılır...patlıcanlarımız tuzlu sudan sıkılarak çıkarılır... tencereye yerleştirilerek bıçakla karınları yarılır...hazırladığımız harcımız patlıcanlarımızın karnına kaşık yardımıyla doldurulur...artan harcımız ise patlıcanların arasına koyulur... üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra tencerenin kapağı kapatılır...kısık ateşte tahmini 1,5 saat pişirilir...Âfiyet olsun
NOT
●Patlıcanları kızartmadığımız için çok sağlıklı ve hafif bir yaz yemeği oluyor
●Bu tür tencere yemeklerimizi (özellikle de zeytinyağlılarımızı) pişirirken tencerenin kapağını sık sık açmamamız gerekiyor...tencerenin kapağını çok açarsak yemeğimizin rengi kararabilirmiş, Hacı Teyze'm hep öyle derdi...ben bu yemeği yıllar önce O'ndan öğrenmiştim... zira kendisi bir lezzet ustasıydı ve aynı zamanda bizim ev sahibimizdi bir zamanlar ... 12 yıl O'nunla altlı üstlü oturmak benim için bulunmaz bir nimetti, kendisinden çok yararlı bilgiler öğrenme fırsatı yakaladım...ömrüne bereket Hacı Teyzeciğimin
selma hanımcım ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silabla bugün yaptım çok güzel oldu eline sağlık...
YanıtlaSilHülyacığım.... denemene ve beğenmene çok sevindim tatlım😙💖afiyet olsun... ellerine sağlık
Silİmam bayıldı rahmetli babacığımın en sevdiği yemekti. Ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim... Allah rahmet eylesin anneciğinize de Nursevin Hanımcım
SilBu patlıcan yemeği bi harika.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim Nahide hanıncım
Sil