28 Aralık 2015 Pazartesi

PANCAR TURŞUSU

                                                                     





                              PANCAR TURŞUSU
                       
                                 MALZEMELER
  • 1 kilo pancar
  • yarım kilo havuç
  • 1 su bardağı sirke
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı turşuluk iri tuz

                                  YAPILIŞI
       Pancarlar ve havuçlar soyulur, yıkanır, (kibrit kutusu büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında) doğranır ve tencereye koyulur... üzerine tuz ve 2 bardak su ilâve edilerek, 15-20 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır... şimdi de başka bir kapta sosunu hazırlayalım: 1 baş dövülmüş sarımsak, 1 su bardağı sirke ve yarım su bardağı zeytinyağı karıştırılır...bu hazırlamış olduğumuz sos, (pişirdiğimiz ve soğumaya bıraktığımız) pancarlar-havuçlar karışımına ilâve edilir... turşumuz, 1 gün sonra yenebilir...Âfiyet olsun

NOT: Dikkat ettiyseniz eğer, hazırlamış olduğumuz turşu, (alışılagelmişin dışında) kısa sürede yenmeye hazır hâle gelmiş turşu türüdür
                       
                               

12 yorum:

  1. Bizde severiz pancar turşusunu ama havuç koymayı denememiştim bir dahaki yaptığımda havuclu deneyeyim canım iyi fikirmiş ,ellerine sağlık Selma hanımcım.
    gulayinmutfagindan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... ziyaretinize geleceğim

      Sil
  2. Pancarın rengi bambaşka.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık cnm çok ama çok severim

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Selmacım.. Çok severim.:)) Ben de havuçla hiç yapmamıştım.. Bir dahaki sefer deneyeyim..

    YanıtlaSil
  5. pancarı çok severim ama sirke :( elinize sağlık ama güzel gözüküyor bu arada sizi takibe adım bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık çok severim şahane görünüyor

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.