8 Ocak 2016 Cuma

AYVA REÇELİ

  





                                                                                                          
                                    AYVA REÇELİ 
                                           
                                    MALZEMELER                                                 
  • 7 tane (orta büyüklükte) ayva
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • yarım limon suyu 
  • 1 tane kabuk tarçın
  • 4-5 karanfil        
                                     YAPILIŞI
         Ayvalar güzelce yıkanır...(kabukları soyulmadan), kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğranır ve ayrıca: 1 kabuk tarçın, 4-5 karanfil ve ayva çekirdekleri ile birlikte tencereye konur...üzerine 1 litre su ilave edilerek, yarım saat pişirilir... kaynayan ayvalarımızın üzerine 1 kilo toz şeker dökülerek, 15 dakika daha kaynatılır...ve hâlâ kaynamakta olan reçelimizin üzerine: limon tuzu ve limon suyu ilave edilerek, 15-20 dakika daha kaynatılır.... ocaktan alınarak, soğumaya bırakılır...Âfiyet olsun

                                       NOT
  • Ayvalarımızı soymuyoruz, çünkü reçelimize pembe rengi verecek olan, ayva kabuğudur
  • Ayva çekirdeklerini de ilave ediyoruz, çünkü reçelimize jölemsi kıvamı verecek olan ayva çekirdeğidir


8 yorum:

  1. değerli selma yıldırım hanım hünerli ellerinize sağlık ayva reçelinizi aşama aşama anlaşılır anlatım tarzınızla kaliteli vitamin ve kallori deposu malzemelerinizle efsaneler yaratıyorsunuz sayfanız her zaman mukemmelliğini koruyor sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın .neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Neriman ablacığım... her zamanki gibi çok naziksiniz

      Sil
  2. Ayva reçeli yaparken kabuklarını hep soyarım ben. Bir dahaki sefere soymadan deneyeyim
    Bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soymadan deneyin Nihal Hanım'cığım... ziyaretinize çok sevindim... ben teşekkür ederim

      Sil
  3. Rengi çok güzel görünüyor. eminim tadı da öyledir. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Selam hanım merhabalar, nefis olmuş. Ellerinize sağlık. Şu aralar ayva reçeline o kadar düştüm ki. Her sabah kahvaltıda mutlaka yiyiyorum. Ayvaların doğal olarak kullanılması Tabiki bambaşka güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ...afiyet olsun size de Emel Hanımcım

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.