BAL KABAKLI EKMEKCİKLER
MALZEMELER
- Yarım kilo bal kabağı
- 4,5 su bardağı elenmiş un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Önce kabağı soyuyoruz, yıkıyoruz, ince ince doğruyoruz ve bir fincan su ile pişiriyoruz...soğuduktan sonra, (patates eziciyle) eziyoruz, püre haline getiriyoruz...kabak püresi ve diğer malzemeleri karıştırarak, hamur yoğuruyoruz...üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat dinlendiriyoruz (yani mayalandırıyoruz)... kabaran hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüyoruz ve yuvarlıyoruz... her bir yuvarlak hamuru, yorgan ipliğiyle (fazla sıkmadan) 8 dilim olacak şekilde bağlıyoruz ve tepsiye alıyoruz... tepsinin üzerine poşet geçiriyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz (yani mayalandırıyoruz)...ekmekciklerin üzerine (fırçayla) su sürüyoruz...önceden ısıtılmış 180 derece turbolu fırında yarım saat pişiriyoruz...Âfiyet olsun
Ellerinize sağlık, ne kadar güzel olmuş ekmeğiniz. Afiyetle yiyin.
YanıtlaSilEkinize aaaflk farklı bir tarif olmuş
YanıtlaSilElinize sağlık farklı bir tarif olmuş
YanıtlaSil