TAVUK SUYUNA ÇORBA
MALZEMELER
- 1 tane (kalçalı) tavuk but
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane limon
YAPILIŞI
Tavuk budu yıkanır ve düdüklü tencereye koyulur... üzerine 2 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak, 15 dakika pişirilir... (pişen tavuk budu) tencereden alınarak, elimizle ince ince didiklenir...tenceredeki tavuk suyuna 3 yemek kaşığı pirinç eklenerek, 5 dakika kaynatılır... didiklediğimiz tavuk etleri, kaynamakta olan pirinçlere ilâve edilerek, 1-2 dakika kaynatılır... başka bir kaba: 1 bardak soğuk su, 2 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 limon suyu, 1 yumurta sarısı eklenerek, çırpma teliyle çırpılır...kaynamakta olan pirinçli-tavuklu suyun içine, (devamlı karıştırılarak), çırptığımız karışım yavaş yavaş ilâve edilir... 2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır... üzerine karabiber serperek, servis yapılır...Âfiyet olsun
NOT
Bu tür kesilme riski olan çorbalarda, çorbamızın kesilmesini önleyecek olan nişastadır
bu çorba gerçekten harika oluyor, çok seviyorum, ellerine sağlık ;)
YanıtlaSil