ISPANAKLI ÇÖREK
MALZEMELER
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İç Harcı:
- 250 gram ıspanak
- bir parça kaşar peyniri (isteğe bağlı)
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
(Tereyağı hariç) diğer malzemeler karıştırılarak, hamur yoğrulur...üzeri temiz bir bezle örtülerek, 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)...bu arada iç harcımızı hazırlayalım: ıspanaklar yıkanır, (suyu süzdürülerek) incecik doğranır...kaşar peyniri rendelenir, zeytinyağı ve baharatlar ilave edilerek, karıştırılır...kabaran hamurumuz, 4 eşit parçaya bölünür ve her bir parça, servis tabağı büyüklüğünde açılarak, üzerine tereyağı sürülür...birinci hamur tepsiye alınarak, üzerine iç harçtan koyulur ve ikinci hamur (iç harcın üzerine) örtülür...bu işlem, 4 kat hamur tamamlanana kadar devam eder...hamurun ortasına fincan kapatılarak, 16 eşit dilim kesilir... her dilim, (ortasından
kopartmadan) dikkâtlice kaldırılarak, kendi etrafında 2 kez döndürülür... tepsinin üzerine poşet geçirilerek, yarım saat daha dinlendirilir (yani mayalandırılır)... üzerine yumurta sarısı sürülerek, 190 derece turbolu fırında yarım saat pişirilir...Âfiyet olsun
kopartmadan) dikkâtlice kaldırılarak, kendi etrafında 2 kez döndürülür... tepsinin üzerine poşet geçirilerek, yarım saat daha dinlendirilir (yani mayalandırılır)... üzerine yumurta sarısı sürülerek, 190 derece turbolu fırında yarım saat pişirilir...Âfiyet olsun
ellerinize sağlık çörek nefis görünüyor ,bende bir mutfak aşığıyım kendimce denemelerimi sevdiklerimle sevenlerimle paylaşıyorum daha güzel paylaşımlarda buluşmak için bloğunuzu takibe aldım bana da beklerim sevgiyle kalın.
YanıtlaSil