YALANCI SU BÖREĞİ
MALZEMELER
- 1 paket (hazır) milföy hamuru
- 5 tane yufka
- 2 şişe maden suyu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
İç Harcı:
- yarım kilo kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Önce iç harcımızı hazırlayalım: soğan küp küp doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur...kıyma ilâve edilerek, 5 dakika daha kavrulur... tuz ve karabiber eklenerek, ocaktan alınır... milföy hamurlarından 6 tanesi merdaneyle inceltilerek, (pişirme kâğıdı serilmiş) tepsinin zeminine yerleştirilir ve üzerine, yufkalardan biri (buruşturularak) serilir...1 su bardağı süt ile 1 su bardağı zeytinyağı karıştırılarak, (sermiş olduğumuz) yufkanın üzerine bir miktar dökülür...şimdi de, ikinci yufka buruşturularak, birinci yufkanın üzerine serilir ve üzerine önce zeytinyağlı-sütlü karışımdan sonra da, hazırladığımız iç harçtan koyulur... geri kalan 3 yufka da (aynı şekilde), aralarına zeytinyağlı-sütlü karışımdan dökülerek, tepsiye yerleştirilir...tekrar milföy hamurlarından 6 tanesi daha merdaneyle inceltilerek, en üstteki yufkanın üzerine kapatılır ve üçgen şeklinde kesilir...üzerine, 2 şişe maden suyu ve kalan (zeytinyağlı-sütlü) karışım dökülür... buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra, (servise yakın) 190 derece turbolu fırında 45 dakika pişirilir...Âfiyet olsun
NOT
- Bu böreğin püf noktası, yaptıktan sonra bir müddet BEKLETİLMESİ... hattâ, akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz, maden suyunu emer ve daha güzel kabarır... servise yakın pişirdiğinizde ise, hem çıtır çıtır hem de daha lezzetli olur
- Yalancı su böreği dememizin sebebi, (hamurlarımızı kendimiz açmayıp), hazır milföy ve hazır yufka kullandığımız içindir
Milfoy hamurlu su boregi daha onceden ne yaptim, nede yedim.
YanıtlaSilGoruntu cok guzel denemek lazim. Ellerine saglik.
Teşekkürler yorumunuza... inanın gerçeğine çok yakın tadı...deneyin efendim...sevgiler
SilEline sağlık en kısa zamanda denicem maden suyu reklamıds yapmışsın şekerim
YanıtlaSilFaize'ciğim dene arkadaşım beğeneceksin inanki... maden suyunu anlaşılsın diye o anda evde bu marka vardı çektim ama firmanın haberi bile yok... :)) bedava reklam yaptım:))
SilSu böreği olsun da yalancı olsun razıyım
YanıtlaSilEllerinize sağlık
teşekkür ederim Nihal Hanım'cığım...inanın bunun tadı da gerçeğineçok yakın:))
SilSelmacığım. İyiki senin gibi biri hayatımızda var. Harikasın canım. Hamaratlığın, insanlığın ve heleki böreğin =D.. Ellerine yüreğine sağlık canım.
YanıtlaSilHatice Özkaya Öztürk
Ahhh canım arkadaşım Hatice'ciğim.... ben de iyi ki tanımışım seni... senin gibi maharetli gönlü güzel arkadaşlarım hep var olun inşallah.. çok öptüm arkadaşım
Silsüper bu yalancı su böregi tarifinizi beğendim
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
SilTereyağı kullansam olmazmi cevap bekliyorum
YanıtlaSilTabi ki tereyağı da kullanılabilir...sizin damak zevkinize kalmış
SilSelma hanimcim benim zeytinlerin acı dort ay oldu kuralı ne yapliyim
YanıtlaSilHangi yöntemle yapmıştınız... bir de cinsi mi uygun değildi acaba yaptığınız yönteme... ben hep gemlik zeytini kullanırım
SilSelma abla ben peynirlisini yemiştim oda çok güzel oluyor ama senin su böreğinde güzel görünüyor ellerine sağlık( yasemin cicibaş)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Yasemin'ciğim... inanki su böreği gibi lezzetli oluyor bu tarifte... denemeni isterim... sen daha güzelini yaparsın eminim
SilSelma ablacımm :)) ellerine sağlık her zaman ki gibi çok güzel gözüküyorlar, sen yaparsın da enfes gözükmez mi ^.^ kocaman öpüyorum seni
YanıtlaSilGözde'ciğiiiimmmm .... Çok teşekkür ederim tatlım... ablasının bitanesi
Silben de seni çoooook öpüyorum