ÇEKİRDEKLİ SİMİT
MALZEMELER
- 4,5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- yarım çay bardağı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- susam
- 1 paket (soyulmuş) ay çekirdeği
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur...üzeri temiz bir bezle örtülerek, 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)... bir tabağa: yarım çay bardağı pekmez ve 3 yemek kaşığı su koyulur...diğer tabağa ise: susam ve ay çekirdeği koyulur...kabaran hamurdan, ceviz büyüklüğünde 2 parça koparılarak, sosis gibi uzatılır... saç örgüsü gibi birbirine dolandıktan sonra, halka şekli verilir...önce pekmezli suya, sonra da susamlı çekirdeğe bulanır ve tepsiye alınır...tepsinin üzerine poşet geçirilerek, yarım saat daha dinlendirilir... önceden ısıtılmış 190 derece turbolu fırında, yarım saat pişirilir...Âfiyet olsun
ımmm nefis nefis görünüyorr ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Merve Hanım'cığım
Silbayıldım selmacım nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Çoook teşekkür ederim Didem'ciğimmm
SilHarika olmuş ellerine sağlık Canım Nefis nefis 👍👍👍.
YanıtlaSilgülayınmutfagindan
Çok teşekkür ederim Gülay'cımmmm
SilEline sağlık selma ablam yine dökrurmuşsun. Ben yapınca neden böyle pufufuk olmuyor ki
YanıtlaSilÇok Teşekkür ederim Anne Güncesi...güzel gören senin gözlerin bi taneciğim
Silellerinize sağlık Selma Hanım:))
YanıtlaSilÇıtır Çıtır miss gibi, canı çekmeyen var mı ki:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Çok teşekkür ederim Fulya hanımcım
Sil