21 Aralık 2014 Pazar

ERİKLİ PIRASA



                                                                                 







                             ERİKLİ PIRASA

                             MALZEMELER
●yarım kilo pırasa
●1 tane kuru soğan
●2 tane havuç
●1 kahve fincanı pirinç
●1 avuç erik kurusu
●yarım su bardağı zeytinyağı
●1 tatlı kaşığı toz şeker
●1 çay kaşığı tuz
●1 tatlı kaşığı salça

                                YAPILIŞI
       Pırasalar temizlenir, 2 cm uzunluğunda doğranır ve yıkanır ... havuçların kabuğu soyulur, halka halka doğranır... soğan küp küp doğranır ve zeytinyağında 2-3 dakika kavrulur, salça ilave edilir...kavrulan salçalı soğana, doğradığımız pırasalar ve havuçlar ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur... pırasaların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulur... yıkadığımız pirinç, tuz ve toz şeker ilave edilir... son olarak, yıkadığımız erik kuruları ilave edilerek, kısık ateşte 1 saat pişirilir... servis yapmadan önce üzerine limon sıkılır...Âfiyet olsun

                                   NOT
Zeytinyağlı yemeklerinizi pişirdikten sonra, mümkünse 1 saat tencerenin kapağını açmayın, zira zeytinyağlınızın rengi kararır, canlı görüntüsünü kaybeder
Bu tarifimin tamamen yöresel olduğunu bilmenizi isterim (bu tarifim de anneciğime ait)... anneciğim erikli pırasayı çok sever ... gerçekten de kuru erik pırasaya farklı bir lezzet katıyor.... bu yemeğinizi de (diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi) bir gün önceden pişirip dinlendirirseniz, lezzetinin kat kat arttığını göreceksiniz



10 yorum:

  1. Bu tarifin osmnli mutfagindan bir tarif gibi ellerinize saglik tatlim teyzeciminde ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım arkim.... haklisin... kuru meyve olunca Osmanlı mutfağinı hatirlatti değil mi

      Sil
  2. Ellerine sağlık. Pırasayı çok severiz. Mutlaka çok lezzetlidir. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık selmacım,ayrıca limon suyu koymuyormusun yemeğine erikler ekşiyse gerek kalmaz değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacığım Susam Corekotucuğum... limonu isteğe bağlı servis esnasinda koyuyoruz

      Sil
  4. Erikli ilk kez duyuyorum. Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  5. Pırasanın her halini severim Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Cok lezzetli görünüyor ellerine saglok selmacim

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.