11 Aralık 2014 Perşembe

FIRINDA SÜTLÜ BAL KABAĞI

                                                                   
                                                   




                                                                                                                                                         

                               FIRINDA SÜTLÜ BAL KABAĞI

                                            MALZEMELER
  • 2,5 kilo bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 litre süt
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
                                              YAPILIŞI
       Kabağı soyuyoruz, yıkıyoruz, ince ince doğruyoruz ve  tepsiye yerleştiriyoruz (2,5 kg kabağa 50 cm çapındaki tepsi tam oluyor)... üzerine toz şekerini, nişastasını, vanilyasını ve sütünü döküp, fırınımızın en altına (zeminine) koyuyoruz...180 derecede, turbolu seçenekte bir saat pişiriyoruz ve (önce oda sıcaklığında, daha sonra ise buzdolabında) soğumaya bırakıyoruz...Âfiyet olsun

                                                NOT
  • Bu şekilde pişirdiğim kabak, bizim ailede sevilerek yeniyor... hele de buzdolabında bekletildikten sonra, daha lezzetli oluyor
  • Nişasta burada bizim sütümüzün kesilme riskini ortadan kaldırıyor...yoğurtlu, sütlü çorba pişirirken de 1 tatlı kaşığı nişasta koyarsanız, çorbanız asla kesilmez

18 yorum:

  1. Merak ettim acaba tadı nasıl oluor..sulu olmuyordur herhalde..su yerine süt..iyi fikir.. eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin Dilek hanımcığım.... beğeneceksiniz inanın.... özellikle de soğuk yerseniz süper oluyor....puding gibi fan yani:))

      Sil
  2. Çok değişik geldi banada . ellerine sağlık. Muhakka harika sütlü bir tatlı olmuş

    YanıtlaSil
  3. Şu an fırında umarım güzel olur..

    YanıtlaSil
  4. önümüzdeki günlerde yapacağım inşallah üstüne cevizde koysam fırında yanar mı ki ?
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki yanabilir ablacım... sen daha iyisini blirsin

      Sil
  5. tekrar teşekkür ederim selmacım evet dediğim gibi cevizli yaptım çok beğendik azdı bitiverdi :))))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık selma ablacım..eminim çok güzel olmuştur.mutlaka deneyeceğim ♡♡♡

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Mis missss, ellerine saglik selmacim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Yıldız Sieda'm

      Sil
  9. Ellerine sağlık ☺☺☺☺

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.