FIRINDA SÜTLÜ BAL KABAĞI
MALZEMELER
- 2,5 kilo bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Kabağı soyuyoruz, yıkıyoruz, ince ince doğruyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz (2,5 kg kabağa 50 cm çapındaki tepsi tam oluyor)... üzerine toz şekerini, nişastasını, vanilyasını ve sütünü döküp, fırınımızın en altına (zeminine) koyuyoruz...180 derecede, turbolu seçenekte bir saat pişiriyoruz ve (önce oda sıcaklığında, daha sonra ise buzdolabında) soğumaya bırakıyoruz...Âfiyet olsun
NOT
- Bu şekilde pişirdiğim kabak, bizim ailede sevilerek yeniyor... hele de buzdolabında bekletildikten sonra, daha lezzetli oluyor
- Nişasta burada bizim sütümüzün kesilme riskini ortadan kaldırıyor...yoğurtlu, sütlü çorba pişirirken de 1 tatlı kaşığı nişasta koyarsanız, çorbanız asla kesilmez
Merak ettim acaba tadı nasıl oluor..sulu olmuyordur herhalde..su yerine süt..iyi fikir.. eline sağlık canım
YanıtlaSilDeneyin Dilek hanımcığım.... beğeneceksiniz inanın.... özellikle de soğuk yerseniz süper oluyor....puding gibi fan yani:))
SilÇok değişik geldi banada . ellerine sağlık. Muhakka harika sütlü bir tatlı olmuş
YanıtlaSilŞu an fırında umarım güzel olur..
YanıtlaSilinşallah beğenmişsinizdir
Silönümüzdeki günlerde yapacağım inşallah üstüne cevizde koysam fırında yanar mı ki ?
YanıtlaSilellerine sağlık
Belki yanabilir ablacım... sen daha iyisini blirsin
Siltekrar teşekkür ederim selmacım evet dediğim gibi cevizli yaptım çok beğendik azdı bitiverdi :))))
YanıtlaSilAfiyet olsun ablacım
SilEllerine sağlık selma ablacım..eminim çok güzel olmuştur.mutlaka deneyeceğim ♡♡♡
YanıtlaSilTeşekkür ederim Rojda'cım
SilÇok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMis missss, ellerine saglik selmacim
YanıtlaSilTeşekkür ederim... Yıldız Sieda'm
SilEllerine sağlık ☺☺☺☺
YanıtlaSilteşekkür ederim Yasemin'ciğim
Sil