4 Şubat 2015 Çarşamba

MANDALİNA REÇELİ

                                                                   






                                     MANDALİNA REÇELİ
  
                                          MALZEMELER
  • 1 kilo mandalina
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • yarım fincan su              
                                            YAPILIŞI
      Mandalinalar yıkanır, soyulur, dilimlere ayrılır ve  (her bir dilimi) bıçakla bir köşesinden delinerek, tencereye koyulur...üzerine toz şeker ilave edilir ve (şekerin içinde) bir gece bekletilir...ertesi gün, (kaynatmak üzere) yarım fincan su ilave edilir...kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon tuzu ilave edilir ve 15 dakika daha kaynatılır...soğuduktan sonra kavanoza doldurulur...Âfiyet olsun

30 yorum:

  1. Ellerine sağlık.. Her türlü meyveden reçel yapılması ne güzel değilmi? Mandalina reçelide çok güzell. afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nursevin hanımcığım...evet ne kadar şükretsek az... memleketimizde envai çeşit meyve bulmak değerlendirmek mümkün

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel bir reçel
    Hiç yapmadım ama lezzetli olacağına eminim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Birgül hanımcığım.... denemenizi tavsiye ederim

      Sil
  3. Sanırım birtek bu reçeli yemedim merak ettim ama her meyveden yapıp tattım ama bu mandalinayı denemek isterim eline saglıkk :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vildan'cığım çok teşekkürler...mandalinalar bitmeden dene derim:))

      Sil
  4. ellerinize sağlık mandalina reçelinizi aşama aşama anlatım tarzınızla pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle efsaneler yaratmışsınız sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın .neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canııııımmm Neriman ablacığım..... zarif hanfendiciğim... çok teşekkür ederim yorumlarına... her zaman destek veriyorsun... Allah razı olsun sizden

      Sil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :))sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Mandalina reçeli ilk kez duydum teşekkürler güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık Selma hanımcım mandalina reçelide eminim çok güzel olmuştur. Rengide çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
  8. Cok lezzetli görünüyor acaba potakallada ayni olurmu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... portakalla denemedim ama hemen hemen aynı olur gibi

      Sil
  9. Canim lezzetli gorunuyo ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor, lor üzerine koyup tatlı niyetine bile yenilebilir :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nergis Hanım'cığım... harika bir fikir... hemen deneyeceğim

      Sil
  11. Ellerine saglik selmacim bende yaptim cok beyendik cok güzel bir recel

    YanıtlaSil
  12. Gercekten süper görünüyor, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık selmacım,resimlerinde ismin yok çalınmasın

    YanıtlaSil
  14. Selma hanım, bunu kesinlikle denemek istiyorum. İlgimi çekti. Havuç reçelimden sonra iyi olacak.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim .... beğenirsiniz buna da inşallah

      Sil
  15. mandalina reçelini merak ettim. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...deneyin... memnun kalırsınız umarım

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.