8 Şubat 2016 Pazartesi

BAL KABAKLI EKMEKCİKLER


                                             



                                                         


                    BAL KABAKLI EKMEKCİKLER

                               MALZEMELER
  • Yarım kilo bal kabağı
  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

                              YAPILIŞI
       Önce kabağı soyuyoruz, yıkıyoruz, ince ince doğruyoruz ve bir fincan su ile pişiriyoruz...soğuduktan sonra, (patates eziciyle) eziyoruz, püre haline getiriyoruz...kabak püresi ve diğer malzemeleri karıştırarak, hamur yoğuruyoruz...üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat dinlendiriyoruz (yani mayalandırıyoruz)... kabaran hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüyoruz ve yuvarlıyoruz... her bir yuvarlak hamuru, yorgan ipliğiyle (fazla sıkmadan) 8 dilim olacak şekilde bağlıyoruz ve tepsiye alıyoruz... tepsinin üzerine poşet geçiriyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz (yani mayalandırıyoruz)...ekmekciklerin üzerine (fırçayla) su sürüyoruz...önceden ısıtılmış 180 derece turbolu fırında yarım saat pişiriyoruz...Âfiyet olsun
       

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ne kadar güzel olmuş ekmeğiniz. Afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  2. Ekinize aaaflk farklı bir tarif olmuş

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık farklı bir tarif olmuş

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.