1 Şubat 2016 Pazartesi

DAĞISTAN ÇÖREĞİ


                                                                 
                                             
                          
                           DAĞISTAN ÇÖREĞİ
    
                             MALZEMELER
  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı tarçın
          Üzerine sürmek için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
                              
                            YAPILIŞI
         Bütün malzemeler karıştırılarak, hamur yoğrulur ve (üzeri temiz bir bezle örtülerek), 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır) ...kabaran hamurumuz, (bir kaç katlamayla) tekrar yoğrulur ve yarım saat daha dinlendirilir (yani mayalandırılır) ... hamur, 6 eşit parçaya bölünür ve yuvarlak şekil verilerek, tepsiye dizilir...tepsinin üzerine poşet geçirilerek, yarım saat daha dinlendirilir...tepside kabaran hamurların üzerine: yumurta sarısı, pekmez ve zeytinyağı karışımı sürülerek, keskin bir bıçakla ya da jiletle kesikler atılır...önceden ısıtılmış 180 derece turbolu fırında yarım saat pişirilir...Âfiyet olsun

13 yorum:

  1. çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.merak ettim lezzetini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...çayın yanında peynir zeytinle harika oluyor Nursevin hanımcım

      Sil
  2. Tam benim sevdiğim baharatlarla dolu bir lezzet. Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tatlı bir çöreğe benziyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeniz Hanım'cığım...ne tatlı ne tuzlu... hani pastane poğaçaları olurya o lezzette bu çörek... biraz baharat kokulu

      Sil
  4. Selma hanım, ellerinize sağlık.
    Mis kokulu bir çörek, baharatlarla olan tatlara bayılıyorum.
    Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sare Hanım'cığım çok teşekkür ederim... ben de baharatları çok seviyorum..., şifa kaynağı baharatlar

      Sil
  5. İçinde olmayan baharat yok gibi, baharatları tamamlayınca yapmak istiyorum, çok güzel görünüyor :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Nergis Hanımcım... şifali çörek bu çörek ... tam kış aylarında yenmesi lazım:)) sevgiler

      Sil
  6. ellerine sağlık selmacım ekmek güzelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok teşekkür ederim ablacııııımm... sizin gibi ustalardan böyle güzel sözler duymak çok hoş... Allah razı olsun

      Sil
  7. Ben bunu hep hazir aliyordm.benim cocuklar ve ben cok seviyoruz.hafif tatliya caliyor.cok guzel.deneyin derim.

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.