15 Şubat 2016 Pazartesi

YALANCI SU BÖREĞİ

                                         






                                                                                                       
                             
                               YALANCI SU BÖREĞİ
                                       
                                     MALZEMELER
  • 1 paket (hazır) milföy hamuru
  • 5 tane yufka
  • 2 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
           İç Harcı:
  • yarım kilo kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

                                    YAPILIŞI
       Önce iç harcımızı hazırlayalım: soğan küp küp doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur...kıyma ilâve edilerek, 5 dakika daha kavrulur... tuz ve karabiber eklenerek, ocaktan alınır... milföy hamurlarından 6 tanesi merdaneyle inceltilerek, (pişirme kâğıdı serilmiş) tepsinin zeminine yerleştirilir ve üzerine, yufkalardan biri (buruşturularak) serilir...1 su bardağı süt ile 1 su bardağı zeytinyağı karıştırılarak, (sermiş olduğumuz) yufkanın üzerine bir miktar dökülür...şimdi de, ikinci yufka buruşturularak, birinci yufkanın üzerine serilir ve üzerine önce zeytinyağlı-sütlü karışımdan sonra da, hazırladığımız iç harçtan koyulur... geri kalan 3 yufka da (aynı şekilde), aralarına zeytinyağlı-sütlü karışımdan dökülerek, tepsiye yerleştirilir...tekrar milföy hamurlarından 6 tanesi daha merdaneyle inceltilerek, en üstteki yufkanın üzerine kapatılır ve üçgen şeklinde kesilir...üzerine, 2 şişe maden suyu ve kalan (zeytinyağlı-sütlü) karışım dökülür... buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra, (servise yakın) 190 derece turbolu fırında 45 dakika pişirilir...Âfiyet olsun

                                     NOT

  • Bu böreğin püf noktası, yaptıktan sonra bir müddet BEKLETİLMESİ... hattâ, akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz,  maden suyunu emer ve daha güzel kabarır... servise yakın pişirdiğinizde ise, hem çıtır çıtır hem de daha lezzetli olur 
  • Yalancı su böreği dememizin sebebi, (hamurlarımızı kendimiz açmayıp), hazır milföy ve hazır yufka kullandığımız içindir                             


18 yorum:

  1. Milfoy hamurlu su boregi daha onceden ne yaptim, nede yedim.
    Goruntu cok guzel denemek lazim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuza... inanın gerçeğine çok yakın tadı...deneyin efendim...sevgiler

      Sil
  2. Eline sağlık en kısa zamanda denicem maden suyu reklamıds yapmışsın şekerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faize'ciğim dene arkadaşım beğeneceksin inanki... maden suyunu anlaşılsın diye o anda evde bu marka vardı çektim ama firmanın haberi bile yok... :)) bedava reklam yaptım:))

      Sil
  3. Su böreği olsun da yalancı olsun razıyım
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Nihal Hanım'cığım...inanın bunun tadı da gerçeğineçok yakın:))

      Sil
  4. Selmacığım. İyiki senin gibi biri hayatımızda var. Harikasın canım. Hamaratlığın, insanlığın ve heleki böreğin =D.. Ellerine yüreğine sağlık canım.
    Hatice Özkaya Öztürk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh canım arkadaşım Hatice'ciğim.... ben de iyi ki tanımışım seni... senin gibi maharetli gönlü güzel arkadaşlarım hep var olun inşallah.. çok öptüm arkadaşım

      Sil
  5. süper bu yalancı su böregi tarifinizi beğendim

    YanıtlaSil
  6. Tereyağı kullansam olmazmi cevap bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki tereyağı da kullanılabilir...sizin damak zevkinize kalmış

      Sil
  7. Selma hanimcim benim zeytinlerin acı dort ay oldu kuralı ne yapliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi yöntemle yapmıştınız... bir de cinsi mi uygun değildi acaba yaptığınız yönteme... ben hep gemlik zeytini kullanırım

      Sil
  8. Selma abla ben peynirlisini yemiştim oda çok güzel oluyor ama senin su böreğinde güzel görünüyor ellerine sağlık( yasemin cicibaş)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemin'ciğim... inanki su böreği gibi lezzetli oluyor bu tarifte... denemeni isterim... sen daha güzelini yaparsın eminim

      Sil
  9. Selma ablacımm :)) ellerine sağlık her zaman ki gibi çok güzel gözüküyorlar, sen yaparsın da enfes gözükmez mi ^.^ kocaman öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde'ciğiiiimmmm .... Çok teşekkür ederim tatlım... ablasının bitanesi
      ben de seni çoooook öpüyorum

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı olmayan ancak yorum yapmak isteyen değerli ziyaretçilerim, aşağıda bulunan '' yorumlama biçimi '' kutucuğunu ''Anonim'' ayarına getirmeniz yeterli olacaktır... yorumlarınız benim için çok değerlidir.