KAFESLİ EKMEK
MALZEMELER
- 4,5 su bardağı elenmiş un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane yumurta sarısı
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılak, hamur yoğrulur...üzeri temiz bir bezle örtülerek, 1 saat dinlendirilir (yani mayalandırılır)...kabaran hamur, 4 parçaya bölünür (2 tanesi portakal büyüklüğünde ve 2 tanesi de mandalina büyüklüğünde)... önce 2 büyük hamur yuvarlanarak, top şekli verilir...sonra 2 küçük hamur, tabak büyüklüğünde açılarak, (şekil verici aparatla) kafes şeklinde kesilir ve büyük hamurların üzerine kapatılır...tepsiye alınır ve üzerine poşet geçirilirek, yarım saat daha dinlendirilir (yani mayalandırılır)...üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 derece turbolu fırında yarım saat pişirilir...Âfiyet olsun
NOT
- Tepsiye aldığımız hamurların üzerine poşet geçirmemizin sebebi: hem hamurlarımızın üzeri nemli duruyor (kurumuyor), hem de daha güzel kabarıyor
- Hamuru, kafes şeklinde kesen aparatı merak edenler olabilir... (ben internetten 15 liraya aldım, pasta malzemesi satan yerlerde 10 liraya satılıyormuş)
Not kısmına kafes şeklinde kesen aparatı paylaşmanız çok güzel olmuş bende alıcam :)) çok beğendim ne güzelmiş hem de fiyatı uygun. Ellerinize sağlık <3
YanıtlaSilGözde'nin Blog Günlüğü
Teşekkür ederim Gözde'ciğim...ben de ziyaret edeceğim bloğunuzu... sevgiler
SilSüper olmuş.Elinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor; )
YanıtlaSil